De geboorte van Thermibel

Het idee voor Thermibel werd geboren in het hoofd van de heer Giancarlo PISTIS die, samen met vrienden en familie, Thermibel startte in 1982. Het ontwerpen van elektronische temperatuursensoren (Pt100 en thermokoppels) en de distributie van temperatuurgerelateerde apparatuur waren lange tijd de twee kernactiviteiten van Thermibel, totdat het laboratorium in 1995 werd toegevoegd. Vandaag is Thermibel de grootste Belgische fabrikant van temperatuursensoren voor de industrie.

vidéo
Le savoir-faire de nos collaborateurs

De knowhow van onze medewerkers

Een bedrijf is niet alleen een fabriek met machines, het is vooral een groep mensen die samenwerken om de thermische oplossingen te ontwikkelen die het beste aan uw behoeften voldoen. Ontdek de leden van de Thermibel-familie.
Bekijk de producten

Ons programma

Hier is onze presentatiebrochure met ons volledige programma.

Neem voor verzoeken op maat contact met ons op!

Onze certificaten

Kwaliteit staat bij ons altijd centraal. Een accreditatie om te voldoen aan de criteria van een norm is voor ons niet zomaar een stuk papier, het is een garantie dat wat we doen, we goed doen en met een gegarandeerde traceerbaarheid.

Een ploeg ...

Thermibel begeleidt haar medewerkers zowel bij hun indiensttreding als gedurende hun hele loopbaan in het bedrijf, door hun professionele ontwikkeling zoveel mogelijk te stimuleren. Aan alle medewerkers wordt een groeps- of individuele training aangeboden. Daarnaast is interne mobiliteit een ontwikkelingsuitdaging binnen het bedrijf. Zo geeft Thermibel prioriteit aan en bevordert het de interne ontwikkeling met betrekking tot de vaardigheden, kwalificaties en wensen van medewerkers.

Romuald PISTIS

Algemeen directeur

Romuald PISTIS
Charles STIERNON

Interne technische verkoopafdeling

Charles STIERNON
Norbert MASTALERZ

Verkoopvertegenwoordiger Franse dochteronderneming Thermimesure

Norbert MASTALERZ
Magali MAZZA

Commercieel assistent/Eerste hulp

Magali MAZZA
Olivia PAUL

Marketing- en exportafdeling

Cristina & Nadina TEGAS

Inkoopafdeling

Cristina & Nadina TEGAS
Lieven DERYCKE

Sales engineer Vlaanderen

Alfonso MARRELLA

Productiemanager

Alfonso MARRELLA
Elian MARRELLA

Technisch productie- en planningsteam

Elian MARRELLA
Maurizio PETRUZELLA

Technisch productie- en planningsteam

Maurizio PETRUZELLA
Paolo Salamone

Kwaliteitscontrole/Adviseur gezondheid en veiligheid

In een paar cijfers

0
Aantal temperatuursondes geproduceerd in onze werkplaatsen per jaar
+ 0%
Verkoop van metrologieapparatuur per jaar
+ 0%
Toename van onze on-site kalibraties per jaar
0
Aantal gekalibreerde temperatuurpunten voor onze klanten per jaar
image galerie
image galerie
image galerie
image galerie
image galerie

1983

Oprichting van het bedrijf Thermibel in Strépy-Bracquegnies in België

Lancering van onze eerste productlijn van elektronische temperatuursensoren

1974

2019

Opening van ons eigen laboratorium

Validatie van onze 4 certificeringen voor Thermibel

2022

2014

Openen van de Franse dochteronderneming THERMIMESURE gevestigd in Rijsel

Begin van onze samenwerking met Beamex

2003

 • Chemie/Petrochemie
 • Cement en steenbakkerijen
 • Machinebouw en onderdelenleveranciers
 • Food-processing
 • Energie- en nutsbedrijven
 • Milieu
 • Farmaceutische industrie
 • Plastics industry
 • Glasfabrieken
 • R & D
 • Staalindustrie
 • Transport
 • Openbare werken

Chemie/Petrochemie

Chimie / Pétrochimie

Thermibel is een speler in de chemische industrie. Dankzij onze ervaring zijn wij in staat om alle soorten sensoren te maken die gebruikt kunnen worden in explosieve omgevingen volgens een nauwkeurig opgesteld lastenboek. Onze weerstandssensoren en enkelvoudige, dubbele of multipoint thermokoppels worden gebruikt in explosieve atmosferen. Deze sensoren voldoen aan de geldende Europese normen. (Richtlijn 94/9/EG). Enkele voorbeelden van toepassingen: chemische reactoren, distillatietorens, offshore, enz.

Cement en steenbakkerijen

Cimenterie

Thermibel biedt sensoren voor metingen in industriële omgevingen met een hoge mechanische en chemische belasting (rook) die met name gebruikt worden in cementbedrijven. Thermibel biedt een specifieke keuze beschermhulzen met een hoog gehalte aan chroom en nikkel-chroom om hun sterkte en duurzaamheid te vergroten. Enkele voorbeelden van toepassingen: temperatuurmeting op breek- en stampmachines, voorverwarmingscyclonen, filters en ventilatoren, oven, klinkerkoeling, bewaking van lagers en transportbanden.

Machinebouw en onderdelenleveranciers

Équipementiers

Thermibel past zich aan alle toepassingen aan en levert specifieke oplossingen voor alle problemen. Dankzij zijn hoogtechnologisch machinepark kan Thermibel instaan voor alle precisiewerk welk nodig is voor de vervaardiging van koppelstukken en aansluitingen die passen bij uw ontwerp. De sterke punten van Thermibel zijn flexibiliteit en maatwerk. Enkele voorbeelden van toepassingen: sensoren voor turbines, pomphuizen, industriële keukens, industriële vaatwasmachines, voeding verwerkende machines, ketel- en ovenbouwers, enz.

Food-processing

Agro-alimentaire

Thermibel biedt specifieke temperatuursensoren die bestand zijn tegen vocht en aggressieve reinigingsmiddelen alsook kernvoelers voor kookinstallaties.

Energie- en nutsbedrijven

Energie

Thermibel kan steunen op jaren ervaring met industriële processen en blijft hoogtechnologisch sensoren ontwikkelen. Enkele voorbeelden : temperatuurmeting in-line op stoom en koelingswater, oplasthermokoppels voor buisverwarmers, bewaking van lagers, reductoren en warmte-uitwisselaars, temperatuursondes voor energiebals berekening, temperatuursondes voor uitstootgassen of afvoerwater, omgevingstemperatuur binnen of buiten industriële gebouwen.

Milieu

Environnement

Thermibel biedt sensoren voor metingen in lucht, rookgassen, grond, compost, water, processen met zware belasting. Voor verbrandingsinstallaties biedt Thermibel een specifieke keuze aan beschermhulzen die de levensduur van de meetsondes aanzienlijk verhogen. 

Farmaceutische industrie

Pharmacie

Aan farmaceutische bedrijven biedt Thermibel tevens sondes die tegemoet komen aan speciale eisen zoals gepolijste sondes met spiegelglans, roestvrij stalen aansluitkoppen, waterdichte sondes bestand tegen autoclaafreiniging, sondes voor de bewaking van koelkasten en diepvrieskasten, thermokoppels voor validatie van autoclaven.

Plastics industry

Plasturgie

Thermibel produceert verschillende sensoren voor de kunststofindustrie. Thermokoppels, meestal van het type J of K, komen voor in spuit- en extrusiemachines, lasmachines, kortom overal waar een temperatuurmeting onontbeerlijk is om de kwaliteit van de productie te waarborgen. Naast de inschroefsondes worden ook veerbelaste sondes met bajonetaansluiting gemaakt. Thermibel produceert ze in verschillende maten en vormen – vlakke, kegelvormige of bolvormige bodem – om een optimaal contact met de machine te verzekeren.

Glasfabrieken

Verrerie

Door haar voortdurende samenwerking met onderzoekscentra uit de glasindustrie, kan Thermibel over de hele wereld gebruiksklare sets voor temperatuurmeting in glasfabrieken leveren. Enkele voorbeelden van toepassingen: smeltoventemperatuur (glassmeltbad, gewelf, smeltvloer), tinbad, brandstoftemperatuur, enz.

R & D

R & D

Door de aanwezigheid van ingenieurs binnen ons team reiken onze prestaties nog verder op het vlak van kennis en ontwikkeling: ontwerp, fabricage, montage van sensoren in proefbuizen, prototypes, teststukken voor thermische studie of samenstellinganalyse van materialen, berekeningen volgens eindige-elementenmethode voor het simuleren van thermomechanische spanningen, slijtagetesten, reactietijdenbepalingen, enz.

Staalindustrie

Sidérurgie

Thermibel stelt al meer dan 25 jaar zijn ruime ervaring en de meest performante technologie ten dienste van uw activiteiten in de staalindustrie. Ons assortiment van weerstandssensoren en thermokoppels kan worden gebruikt voor al uw toepassingen. Wij bieden tevens thermokoppels of weerstandsensoren met buigzame mantel of voorzien van een dubbele keramische huls die bestand zijn tegen hoge temperatuur en bestemd voor hoogovens, staalfabrieken, walserijen, enz.

Transport

Transport

Thermibel biedt zijn ervaring aan voor de productie van specifieke sensoren voor motorcontrole-apparatuur te vinden in uitlaatpijpen, verbrandingskamers, lagerhuizen, koelsystemen. Door onze ervaring in de elektronica kunnen we ook de daarbij behorende elektrische kabelbundels aanbieden.

Openbare werken

Travaux Publics

Thermibel biedt sensoren voor het meten van de temperatuur in beton, bodem en gesteenten. De temperatuurbewaking maakt het mogelijk om de intrinsieke variabiliteit van het materiaal te scheiden van het verschil vanwege de temperatuur.

Hebt u een
project?

+32(0)64 67 15 00

België

www.thermibel.be

  This site is registered on wpml.org as a development site.