BELAC KALIBRATIES IN ONS LABO

We hebben ons kalibratielaboratorium in 1995 opgezet en onmiddellijk door BELAC laten accrediteren , zodat we onze klanten volledig onafhankelijke diensten van hoge kwaliteit kunnen aanbieden.

Thermibel is sinds 1981 actief in de productie van temperatuursensoren en heeft een ruime kennis op dit vlak verworven.  He kwaliteitsbeleid van veel bedrijven en laboratoria eist voortaan hun meet- en testapparatuur te valideren. Thermibel helpt u aan deze eisen te voldoen.

Ons laboratorium met BELAC-accreditatie kan deze kalibraties zowel in ons eigen labo of ter plaatse bij de klant uivoeren. Deze accreditatie werd in 1996 verkregen en is een erkenning van de vakbekwaamheid van het personeel en van de gebruikte middelen en methoden. Onze on-site kalibraties gebeuren ook volledig in overeenstemming met de luchtvaartnorm AMS2750(latest version).

Onze laboratoriumdiensten

Kalibratie door vergelijking van temperatuursondes van – 100 tot +1300°C

Kalibratie door elektrische simulatie van indicatoren en temperatuursimulatoren

Kalibratie op vaste punten (beste onzekerheidsniveaus): Drievoudig punt H2O, Ga, Zn, …

Andere opdrachten

Andere niet-BELAC-geaccrediteerde opdrachten kunnen in het laboratorium uitgevoerd worden door onze geaccrediteerde technici, die de kwaliteitseisen van de ISO 17025 norm naleven:

  • Kalibratie in klimaatkamer door vergelijking met een standaard. De betrokken instrumenten zijn: hygrometers, thermo-hygrometers, thermo-hygrografen, vochtigheidstransmitters
  • Kalibratie van manometers
  • Kalibratie ter plaatse : Onze technici komen naar uw site om de temperatuursensoren en druksensoren te kalibreren en om de simulatie van de volledige meetkring van uw productieproces uit te voeren.

Karakterisering en controle van ovens en klimaatkamers

Onze technici voeren metingen uit op verschillende plaatsen in uw thermostatische kamers (temperatuur) of klimaatkamers (temperatuur en luchtvochtigheid) en brengen ze in kaart. Aan de hand van de resultaten kunt u de werkelijke efficiëntie van uw thermische behandeling bepalen of controleren en nagaan of uw proces aan uw kwaliteitseisen voldoet.
Er kan aan verschillende richtlijnen en normen voldaan worden: NFX 15-140, AMS 2750(latest version), FDV 08-601, NF EN 60068, L06-450.

De werkzaamheden bevatten bij voorbeeld:

  • De kalibratie van de sensor(en) verbonden met de procesregelaar
  • De opname tijdens de opwarming van temperatuur en vochtigheid
  • De bepaling van de nauwkeurigheid, stabiliteit en homogeniteit van de kamer op verschillende instelwaarden van temperatuur en vochtigheid
    Het aantal gebruikte gekalibreerde sensoren is evenredig met het nuttige volume van de kamer.

Metrologieopleidingen

Onze technici delen graag hun ervaring en kwalificatie en organiseren regelmatig metrologieopleidingen. Deze theoretische en praktische cursussen zijn specifiek gericht op het kalibreren van temperatuursensoren, op de berekening van meetonzekerheden en het in kaart brengen van temperatuurverdeling in klimaatkamers. Deze opleidingen worden op verzoek georganiseerd.

Stressberekening van thermowells volgens de norm PTC 19.3 TW-latest version

Wanneer een thermometerhuls (vaak “thermowell” genoemd) wordt ondergedompeld in een vloeistof, genereren de ontstane wervelingen een vibratiefrequentie die, als deze dicht bij de natuurlijke frequentie van de thermowell komt, deze kan laten resoneren (energie opnemen) en leiden tot de breuk ervan.

Er bestaat een prestatietestcriterium dat wordt beschreven door de ASME PTC 19.3 (latest version). Het laboratorium van Thermibel heeft een testprogramma ontwikkeld om de trillingsfrequenties te berekenen en te bepalen of de gekozen thermowell geschikt is voor uw procesgegevens.

Kalibratie van optische pyrometers

Thermibel kan ook kalibratiediensten aanbieden voor infrarood contactloze thermometers, vaak optische pyrometers genoemd. Het temperatuurbereik loopt van +40°C tot +400°C.

Door deze kalibratie kan de daadwerkelijke werking van de pyrometer worden gecontroleerd en aanleiding geven tot een proces-verbaal van controle indien de maximum toegestane afwijkingen bepaald zijn.

Onze certificaten

Thermibel heeft ISO9001-, ISO17025- en ATEX-certificeringen. Omdat kwaliteit de kern is van ons bedrijf.

Conversions Temperature/Electromotive force - Temperature/Resistance

Electromotive force

Input a value in one of the field below to convert it in the other unity : Standard CEI584-2, DIN EN 60584.1, BS EN 60584.1, ANSI/MC96.1, JISC 1602

°C
°F
°K
mV
mV/°C
±°C
±°C
±°C

Resistance

Input a value in one of the field below to convert it in the other unity :

°C
°F
°K
Ohm
Ohm/°C
±°C
±°C
±°C
±°C

Onze nieuwste artikelen

Leestijd - 5 min

Aankomende vakbeurzen

MARKEER DEZE DATUMS IN JULLIE AGENDA’S: INDUSTRIE& MAINTENANCE- 28/5/2024 – Namur Expo – Stand 1211 GENEAD NORD 2024 (De energietechniek van vandaag en morgen) – 6&7 NOVEMBER 2024 – KURSAAL, Palais des Congrès DUNKERQUE – Allée D SEPEM INDUSTRIES…

Waarom is temperatuur geen fysische grootheid zoals de andere?

De temperatuur is geen grootheid in de strikte zin van het woord, zoals dat geldt voor de meeste andere meeteenheden. Een grootheid is namelijk alles wat kan verhogen of verlagen, zoals, bijvoorbeeld, een lengte, een oppervlakte, een vermogen, enz. Een…

Project nr. 2

Temperatuursensor, ATEX uitvoering, voor pipe temperatuur

beamex
20 jaar samenwerking

Thermibel viert 20 jaar samenwerking met Beamex! Thermibel is de officiële vertegenwoordiger van Beamex in België.

Banner

Je hebt een
project?

+32(0)64 67.15.00

België

www.thermibel.be

    This site is registered on wpml.org as a development site.